Sfoglia per SSD Settore CHIM/10 - CHIMICA DEGLI ALIMENTI
Particolarità compositive dell'uva e del vino Traminer aromatico
1990-01-01 Versini, G.; Dalla Serra, A.; Scienza, A.; Barchetti, P.
Per una caratterizzazione di alcuni distillati di frutta, utilizzando la gascromatografia in colonna capillare
1983-01-01 Versini, G.; Inama, S.; Sartori, G.
Performance aromática e fermentativa de estirpes de leveduras na produção de espumantes de consumo rápido
2015-01-01 Nicolini, G.; Roman, T.; Moser, S.; Tonidandel, L.; Guzzon, R.; Raveane, L.; Larcher, R.
Phenolic compound profile by UPLC-MS/MS and encapsulation with chitosan of Spondias mombin L. fruit peel extract from Cerrado hotspot-Brazil
2022-01-01 Brito, G.O.D.; Reis, B.C.; Ferreira, E.A.; Vilela Junqueira, N.T.; Sá-Barreto, L.C.L.; Mattivi, F.; Vrhovsek, U.; Gris, E.F.
Phenolic parameters explaining different astringency properties in res wines
2019-01-01 Gambuti, A.; Piombino, P.; Pittari, E.; Rinaldi, A.; Curioni, A.; Giacosa, S.; Mattivi, F.; Parpinello, G.P.; Perenzoni, D.; Slaghenaufi, D.; Moio, L.
Phenolic profile and effect of regular consumption of Brazilian red wines on in vivo antioxidant activity
2013-01-01 Gris, E.F.; Mattivi, F.; Ferreira, E.A.; Vrhovsek, U.; Filho, D.W.; Pedrosa, R.C.; Bordignon Luiz, M.T.
Phenolic profiling of olives and olive oil process-derived matrices using UPLC-DAD-ESI-QTOF-HRMS analysis
2015-01-01 Klen, T.J.; Golc Wondra, A.; Vrhovsek, U.; Vodopivec, B.M.
Phytochemicals in legumes: a qualitative reviewed analysis
2020-01-01 Tor-Roca, A.; Garcia-Aloy, M.; Mattivi, F.; Llorach, R.; Andres-Lacueva, C.; Urpi-Sarda, M.
Polialcooli e zuccheri minori nei mosti concentrati rettificati. Possibili parametri di genuinità?
1984-01-01 Versini, G.; Dalla Serra, A.; Margheri, G.
Polyphenolic metabolite profiling in less frequent red grape Uruguayan varieties
2018-01-01 Barnaba, C.; Arrieta Garay, Y.; Boido, E.; Fariña, L.; Carrau, F.; Larcher, R.; Nicolini, G.; Dellacassa, E.
Polysulfides accumulation in white wines produced from different oenological yeasts
2022-01-01 Dekker, S.; Fedrizzi, B.; van Leeuwen, K.A.; Roman, T.; Nardin, T.; Larcher, R.
Potential isotopic and chemical markers for characterising organic fruits
2011-01-01 Camin, F.; Perini, M.; Bontempo, L.; Fabroni, S.; Faedi, W.; Magnani, S.; Baruzzi, G.; Bonoli, M.; Tabilio, M.R.; Musmeci, S.; Rossmann, A.; Kelly, S.D.; Rapisarda, P.
Potential use of the stable isotope ratios of bioelements and elemental composition to trace the origin of dairy products
2018-01-01 Bontempo, L.; Camin, F.
Pre-fermentation addition of grape tannin increases the varietal thiols content in wine
2015-01-01 Larcher, R.; Tonidandel, L.; Roman, T.; Nardin, T.; Fedrizzi, B.; Nicolini, G.
Pre-fermentative supplementation with grape tannin can give an extra amount of 3-mercatpohexanol and its acetate in wine
2014-01-01 Larcher, R.; Roman, T.; Nardin, T.; Fedrizzi, B.; Tonidandel, L.; Nicolini, G.
Pre-flowering leaf removal alters grape microbial population and offers good potential for a more sustainable and cost-effective management of a Pinot Noir vineyard
2015-01-01 Sternad Lemut, M.; Sivilotti, P.; Butinar, L.; Laganis, J.; Vrhovsek, U.
Precursores tiólicos en variedades resistentes en ambiente alpino = Thiol precursors in mould resistant varieties grown in alpine environment
2018-01-01 Román, T.; Nicolini, G.; Stefanini, M.; Clementi, S.; Tonidandel, L.; Gelmetti, A.; Bottura, M.; Larcher, R.
Precursori dei tioli varietali durante la maturazione e la pressatura delle uve del Traminer aromatico
2020-01-01 Nicolini, G.; Roman, T.; Bottura, M.; Paolini, M.; Barbero, A.; Gasperi, C.A.; Celotti, E.
Preliminary sensory characterisation of the diverse astringency of single cultivar Italian red wines and correlation of sub‐qualities with chemical composition
2020-01-01 Piombino, P.; Pittari, E.; Gambuti, A.; Curioni, A.; Giacosa, S.; Mattivi, F.; Parpinello, G.P.; Rolle, L.; Ugliano, M.; Moio, L.
Presenza di 4-etilcatecolo in condimenti, bevande e alcolici
2014-01-01 Malacarne, M.; Larcher, R.; Nardin, T.; Bertoldi, D.; Nicolini, G.
Data di pubblicazione | Titolo | Autore(i) | Tipo | File |
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1-gen-1990 | Particolarità compositive dell'uva e del vino Traminer aromatico | Versini, G.; Dalla Serra, A.; Scienza, A.; Barchetti, P. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-1983 | Per una caratterizzazione di alcuni distillati di frutta, utilizzando la gascromatografia in colonna capillare | Versini, G.; Inama, S.; Sartori, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2015 | Performance aromática e fermentativa de estirpes de leveduras na produção de espumantes de consumo rápido | Nicolini, G.; Roman, T.; Moser, S.; Tonidandel, L.; Guzzon, R.; Raveane, L.; Larcher, R. | Articolo in rivista | |
1-gen-2022 | Phenolic compound profile by UPLC-MS/MS and encapsulation with chitosan of Spondias mombin L. fruit peel extract from Cerrado hotspot-Brazil | Brito, G.O.D.; Reis, B.C.; Ferreira, E.A.; Vilela Junqueira, N.T.; Sá-Barreto, L.C.L.; Mattivi, F.; Vrhovsek, U.; Gris, E.F. | Articolo in rivista | |
1-gen-2019 | Phenolic parameters explaining different astringency properties in res wines | Gambuti, A.; Piombino, P.; Pittari, E.; Rinaldi, A.; Curioni, A.; Giacosa, S.; Mattivi, F.; Parpinello, G.P.; Perenzoni, D.; Slaghenaufi, D.; Moio, L. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2013 | Phenolic profile and effect of regular consumption of Brazilian red wines on in vivo antioxidant activity | Gris, E.F.; Mattivi, F.; Ferreira, E.A.; Vrhovsek, U.; Filho, D.W.; Pedrosa, R.C.; Bordignon Luiz, M.T. | Articolo in rivista | |
1-gen-2015 | Phenolic profiling of olives and olive oil process-derived matrices using UPLC-DAD-ESI-QTOF-HRMS analysis | Klen, T.J.; Golc Wondra, A.; Vrhovsek, U.; Vodopivec, B.M. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Phytochemicals in legumes: a qualitative reviewed analysis | Tor-Roca, A.; Garcia-Aloy, M.; Mattivi, F.; Llorach, R.; Andres-Lacueva, C.; Urpi-Sarda, M. | Articolo in rivista | |
1-gen-1984 | Polialcooli e zuccheri minori nei mosti concentrati rettificati. Possibili parametri di genuinità? | Versini, G.; Dalla Serra, A.; Margheri, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2018 | Polyphenolic metabolite profiling in less frequent red grape Uruguayan varieties | Barnaba, C.; Arrieta Garay, Y.; Boido, E.; Fariña, L.; Carrau, F.; Larcher, R.; Nicolini, G.; Dellacassa, E. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2022 | Polysulfides accumulation in white wines produced from different oenological yeasts | Dekker, S.; Fedrizzi, B.; van Leeuwen, K.A.; Roman, T.; Nardin, T.; Larcher, R. | - | |
1-gen-2011 | Potential isotopic and chemical markers for characterising organic fruits | Camin, F.; Perini, M.; Bontempo, L.; Fabroni, S.; Faedi, W.; Magnani, S.; Baruzzi, G.; Bonoli, M.; Tabilio, M.R.; Musmeci, S.; Rossmann, A.; Kelly, S.D.; Rapisarda, P. | Articolo in rivista | |
1-gen-2018 | Potential use of the stable isotope ratios of bioelements and elemental composition to trace the origin of dairy products | Bontempo, L.; Camin, F. | Abstract in Atti di convegno | |
1-gen-2015 | Pre-fermentation addition of grape tannin increases the varietal thiols content in wine | Larcher, R.; Tonidandel, L.; Roman, T.; Nardin, T.; Fedrizzi, B.; Nicolini, G. | Articolo in rivista | |
1-gen-2014 | Pre-fermentative supplementation with grape tannin can give an extra amount of 3-mercatpohexanol and its acetate in wine | Larcher, R.; Roman, T.; Nardin, T.; Fedrizzi, B.; Tonidandel, L.; Nicolini, G. | Poster | |
1-gen-2015 | Pre-flowering leaf removal alters grape microbial population and offers good potential for a more sustainable and cost-effective management of a Pinot Noir vineyard | Sternad Lemut, M.; Sivilotti, P.; Butinar, L.; Laganis, J.; Vrhovsek, U. | Articolo in rivista | |
1-gen-2018 | Precursores tiólicos en variedades resistentes en ambiente alpino = Thiol precursors in mould resistant varieties grown in alpine environment | Román, T.; Nicolini, G.; Stefanini, M.; Clementi, S.; Tonidandel, L.; Gelmetti, A.; Bottura, M.; Larcher, R. | Contributo in Atti di convegno | |
1-gen-2020 | Precursori dei tioli varietali durante la maturazione e la pressatura delle uve del Traminer aromatico | Nicolini, G.; Roman, T.; Bottura, M.; Paolini, M.; Barbero, A.; Gasperi, C.A.; Celotti, E. | Articolo in rivista | |
1-gen-2020 | Preliminary sensory characterisation of the diverse astringency of single cultivar Italian red wines and correlation of sub‐qualities with chemical composition | Piombino, P.; Pittari, E.; Gambuti, A.; Curioni, A.; Giacosa, S.; Mattivi, F.; Parpinello, G.P.; Rolle, L.; Ugliano, M.; Moio, L. | Articolo in rivista | |
1-gen-2014 | Presenza di 4-etilcatecolo in condimenti, bevande e alcolici | Malacarne, M.; Larcher, R.; Nardin, T.; Bertoldi, D.; Nicolini, G. | Contributo in Atti di convegno |
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